maanantai 14. marraskuuta 2011

Ny= Nuori Yrittäjyys !

Nuori Yrittäjyys vuosina 2010-2012
Päätettiin, että kirjotettaisiin tännekin nyt vähän tietoa Nuori Yrittäjyys projektista! :--) Yläneen Yhtenäiskoulussa Yrittäjyys kasvatus on valinnaisaineena, joka alkaa kahdeksannella luokalla ja päättyy ysi luokan keväällä. Kahdeksannella luokalla käydään läpi yrityksen perustamisen vaiheita, sekä opiskellaan esimerkiksi markkinoinnista. Kahdeksannella luokalla myös harjoitellaan pöytäkirjan tekemistä, sekä avataan kaikille omat leikkimieliset osakesalkut. Kahdeksannen luokan todistukseen numero tulee kokeiden tulosten, sekä tuntiaktiivisuuden mukaan.
Yhdeksännellä luokalla päästäänkin sitten kunnolla vauhtiin! Porukka hajaantuu ryhmiin, ja alkavat yhdessä miettiä liikeideaa sekä yrityksen nimeä. Kaikille päätetään myös omat tittelinsä yrityksessä. Meidän yrityksestä löytyy Talouspäällikkö, Toimitusjohtaja, Markkinointipäällikkö sekä Myyntipäällikkö.
Ysi luokan alussa käydään myös pankissa avaamassa kaikille yrityksille omat tilit. Jotta kaikki yritykset pärjäisivät  ja saisivat tarvitsemaansa tukea tarpeeksi, kaikille pyritään löytämään myös mukavat, sekä avuliaat neuvonantajat. Neuvonantajat osallistuvat yrityksen kokouksiin, sekä pyrkivät tuomaan oman mielipiteensä ja asiantuntemuksensa esille. Cospa Ny:n neuvonantajana toimii mukava ja auttava Matti Koivisto, joka omistaa Yläneellä Kuralan Kartanotilan.
Kaikki yritykset tarvitsevat aloittaakseen pääomaa. Kaikki yrityksen jäsenet pyrkivät maksamaan oman osuutensa omasta kukkarostaan, jotta yrityksen menestykseen panostettaisiin täysillä! Yritykset voivat halutessaan mennä erilaisille markkinoille tai torille myymään tuotettaan. Kaikki Nuori Yrittäjyys projektissa mukana olleet yritykset lopetetaan keväällä. Jos yritys on tuottanut voittoa, se jaetaan kaikkien jäsenten kesken aloitus pääoman mukaan.
Suosittelen Yrittäjyys kasvatusta kaikille, jotka haluavat tuoda omaa käden jälkeään esille ja luoda vapaasti omaa tuotetta/palvelua. Luulen, että minusta ei tule aikuisena yrittäjää, mutta en silti kadu valintaani, sillä on mielenkiintoista nähdä edes hetken kuinka oikea yritys toimii ja olla mukana siinä!
Kaisa
Markkinointipäällikkö

1 kommentti:

Inkeri Valtonen kirjoitti...

Huomenta tytöt!
Kaisa kävi eilen kommentoimassa blogiani Hämeen Sanomissa ja laittoi linkin teidän sivuille. Olihan se heti tultava katsomaan mitä hienoa olette saaneet aikaiseksi. Liikeideanne on ihan hieno ja mukavaa, kun olette ajatelleet asiaa myös ekologisuuden kantilta.
Huomasin, että teillä on yhteenlaskettuna kahdeksan lemmikkiä, niin ajattelin, että mitäs jos laitatisitte kissojen tai koirien tai, vaikka pupujen kuvia telineeseen. Me eläinihmiset, kun ollaan aika höpsähtäneitä hankkimaan kaikkea mikä liittyy lemmikeihimme. Ja keittokirjaanhan voisi laittaa oman kategorian mitä tarjota lemmikeille terveellistä ja maittavaa. Kolmen kissan äiskänä tiedän, että ei ole ollenkaan itsestään selvää, että tänään syödään samaa mikä oli eilen suuri herkku.
Paljon onnea yrityksellenne ja rahakasta joulumyyntiä.

Inkeri Valtonen